Lamb & Co. lankakauppa Helsinki
Drops Nord -lanka testissä - Neulemedia.fi

Testissä Drops Nord -alpakkasekoitelanka

Törmäsin Drops Nord -lankaan viime vuoden lopulla, kun Drops-lankamerkillä oli käynnissä vuosittainen kampanjansa Alpaca Party. Kampanjan aikana kaikista alpakkasekoitelangoista saa tuntuvan alennuksen. Dropsin lankojen lähtöhinnatkaan eivät ole hassummat, joten alennuksen kera ne ovat suorastaan houkuttelevat.

Drops Nord testissä - Neulemedia.fi

Nappasin koriini useampia värejä ilman sen kummempia suunnitelmia. Drops Nord on todella pehmeä ihoa vasten ja sisältää myös sukkavahvikkeen, joten arvelin sen sopivan moniin käsityöprojekteihini. Lanka on paksuudeltaan muualla maailmassa yleisten sport- ja fingering-vahvuuksien rajamailla, joten ohjeita löytyy runsaasti. Drops Nord vastaa kaksinkertaisena melko hyvin meille suomalaisille kaikkein tutuinta Novita 7 veljestä -lankaa, joten esimerkiksi 7 veljekselle tehdyt sukkaohjeet ovat suoraan toteutettavissa kaksinkertaisella Drops Nord -langalla.

Joten ei kun tuumasta toimeen! Omasta ”sukkamerestäni” puuttuu mustat, ohuemmat villasukat, jotka voi talvella pukea esimerkiksi pitkävartisen juhlasaappaan alle juhliin tai konserttiin lähdettäessä. Toki muutkin ohuet sukat käyvät tähän tarkoitukseen, jos kengät pysyvät koko illan jalassa. Mutta koska kengät yleensä otetaan eteisessä pois, joten kotijuhliin on kiva olla asuun sopivat, hillityt sukat.

Ryhdyin siis neulomaan puoleen sääreen ulottuvia sukkiani mustasta Drops Nordista KnitPro Karbonz 2 mm:n puikoilla. Drops Nord on todella kiva neulottava! Lanka tuntuu pehmeältä käteen olematta kuitenkaan liian liukas. Neulos on ihanan pehmeää ja lämpimän oloista.

Sitten vastoinkäymisiin, jotka eivät liity Drops Nordiin:

Drops Nord -lanka testissä - Neulemedia.fi

On melko huono idea aloittaa pimeänä sydäntalvena neuletyö ohuesta mustasta langasta ohuilla mustilla neulepuikoilla. Eihän työtä näe neuloa! Käytännössä sukkia oli neulottava joko keskipäivän tunteina (työn vuoksi vain viikonloppuisin) tai laittaa aivan kaikki valot palamaan sisälle. Kokeilin jopa otsalamppua, joka aiheutti puolisossani spontaanin naurukohtauksen.

Otsalamppu ja hihna tuntuivat epämiellyttäviltä pään ympärillä, joten sekään ei tuonut ratkaisua ongelmaan. Lopulta päädyin neulomaan sukkia useita kuukausia aina kun päivänvaloa riitti ja tekemään muulloin helpompia töitä, joihin riitti vähempikin valo.

Ja nyt ne ovat valmiit! Sukista tuli niin ihanat, että pelkään päätyväni säästelemään niitä. Ehkä vaaditaan erityinen juhlatilaisuus, että laitan ne ensimmäisen kerran jalkaan?

Drops Nord -lanka: 45 % alpakka, 30 % polyamidi ja 25 % villa. Puikkosuositus 3 mm. Langan paksuus 340 m / 100 g.
Sukan varsi on valepalmikkoa ja teräosa päältä 3 oikein 2 nurin -joustinneuletta, pohjasta sileää neuletta.

Jaa kirjoitus:

2 Kommentit

  1. suvi lappalainen

    SUUR KIITOS, tätä mä olen etsinyt ….uutta twistiä sukanvarsiin, pitsiä en jaksa enää värkätä. JOS sinulla on kauniita ja yksinkertaisia pitsimalleja, laita tulemaan.

    • Paivi

      Kiitos Suvi! <3 Otetaanpa helpot pitsimallit idealistalle, josko niistä saisi jutun tehtyä.

Lähetä kommentti

Neulemedian takana

Neulemedian sisällöt tuottaa käsityön harrastaja ja viestintä­ammattilainen Päivi Salo. Tätä nykyä Päivi pyörittää Neulemedian omaa Lamb & Co. -lankakauppaa Helsingin Kalliossa.

YouTube

Kategoriat