Lamb & Co. lankakauppa Helsinki
Koristeellisia joustinneuleita sukanvarteen - Neulemedia.fi

Koristeellisia joustinneuleita sukan varteen

Tästä jutusta löydät erilaisia ohjeita, joilla voit neuloa tavallista koristeellisempaa joustinneuletta suljettuna neuleena. Joustimet sopivat esimerkiksi villasukan varteen. Kaikki neule-esimerkit on neulottu samalla langalla ja samoilla puikoilla, jotta niiden ilmettä on helppo vertailla keskenään.

Valepalmikko sukan varteen

Valepalmikko - Neulemedia.fi

Valepalmikolla saa palmikkomaista ilmettä sukan varteen, mutta tekniikka on hieman oikeaa palmikkoa helpompi. Valepalmikon neulomiseen ei nimittäin tarvita apupuikkoa.

Valepalmikko suljettuna neuleena:

Luo viidellä jaollinen määrä silmukoita. Neulo ensin 2 kerrosta 3 oikein, 2 nurin -joustinneuletta.

Mallineule:

1. krs: Nosta yksi silmukka neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein, nosta nostettu silmukka kahden seuraavan silmukan yli, neulo 2 silmukkaa nurin

2. krs: 1 oikein, langankierto, 1 oikein, 2 nurin

3.-4. krs: 3 oikein, 2 nurin

Toista mallineuletta, kunnes joustin on sopivan pituinen. Valepalmikon tiiviyttä voi muuttaa vaihtamalla väleissä neulottavien 3 oikein, 2 nurin -kerrosten määrää.

Jos silmää miellyttää hieman hillitympi valepalmikko, sen koristeellisuutta voi lieventää neulomalla edellisellä kerroksella lisätyt langankierrot 3. kerroksella kiertäen. Tällöin palmikossa oleva reikä katoaa.

Palmikko sukan varteen

Palmikkoneule - Neulemedia.fi

Palmikko on tyylikkäiden ja pehmeiden sukkien klassikko, joka nousee esiin neuleen pinnasta. Palmikon neulomiseen tarvitaan ylimääräinen puikko tai sitä varten tarkoitettu apupuikko.

Palmikkoa voi neuloa oikealle tai vasemmalle kiertyvänä. Jos apupuikon silmukat jätetään työn taakse, palmikko kiertyy oikealle. Jos taas työn eteen, palmikko kiertyy vasemmalle. Välissä neulotaan tavallista joustinneuletta, jonka pituuden mukaan määrittyy palmikon tiheys.

Vasemmalle kiertyvä palmikko suljettuna neuleena:

Luo kuudella jaollinen määrä silmukoita.

Mallineule:

Kerrokset 1-6: Neulo 6 kerrosta 4 oikein, 2 nurin.

Kerros 7: Siirrä 2 oikeaa silmukkaa apupuikon avulla työn eteen. Älä venytä silmukoita. Neulo puikolla olevat 2 silmukkaa oikein.

Neulo sen jälkeen apupuikolla olevat 2 silmukkaa oikein. Neulo 2 silmukkaa nurin. Jatka näin kerroksen loppuun.

Toista mallineuletta, kunnes varsi on sopivan mittainen.

Muurahaisenpolku sukan varteen

Muurahaisenpolku - Neulemedia.fi

Luo neljällä jaollinen määrä silmukoita. Neulo alkuun kaksi kerrosta 2 oikein, 2 nurin.

Mallineule:

 1. krs: Neulo 2 silmukkaa oikein, 2 silmukkaa nurin. Toista koko kerroksen ajan.
 2. krs: Tee langankierto (eli koukkaa lanka puikolle langan takaa), neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, neulo 2 nurin.
 3. krs: 2 oikein, 2 nurin.
 4. krs: Neulo 2 oikein yhteen, tee langankierto kuten edellä, neulo 2 nurin.

Toista mallineuletta, kunnes varsi on sopivan mittainen.

Katso perusjoustinneuleita täältä
Katso varioituja joustinneuleita täältä

Käytetty lanka: Novita 7 veljestä, jota vastaava lanka, Järbo Raggi, löytyy Neulemedian oman lankakaupan Lamb & Co:n valikoimasta.
Käytetty puikko: 3 mm bambupuikko 15 cm

Jos neulot Neulemediasta löytämälläsi tekniikalla ja julkaiset neuleesta kuvan tai videon Instagramissa, Facebookissa tai TikTokissa, ilahdun suuresti, jos merkitset siihen tunnisteen #neulemedia tai @neulemedia. Neulemedia ei kuitenkaan omista ikiaikaisia neuletekniikoita, joten velvoitetta merkitsemiseen ei ole. Kivoja neulontahetkiä!

Jaa kirjoitus:

13 Kommentit

 1. Riitta Gyllenbögel

  Iltaa.
  Olen seurannu sun sivujasi. Ihania juttuja.
  Nyt olisi kysymys, minhin kukaan ei löydä vastausta.
  Olen etsinyt sukkapuikkoja joiden pituus on 18cm. Sekä, että ne ei sisällä ennen vanhaista tefloni käsittelyä. Ne aiheuttaa järjettömän poltteen sormiin, pesu ei helpota. Sekä niiden pituus on minun ”remasormille” liian piTkät. 20-22
  Jos tiedät apua, niin kirjoita.
  Ystävällisin terveisin Riitta Gyllenbögel

 2. vuokko-mummi

  kiitos erittäin selkeistä ja graafisesti hyvin toteutetuista ohjeista, joista on paljon apua, kun vuosikymmenten jälkeen palauttelen mieleen sekä unohtamiani että uusia tekniikoita

 3. Ulla Larsen

  Hej!
  Jag kom in på dina sidor av en slump. Det var en mycket glad överraskning. Sidorna är snygga tydliga med bra mönster med variationer på ett tema gjort på ett bra sätt. Jag ska följa den med glädje. Med glädje ska jag även rekommendera den till alla mina stickande vänner
  Med glada hälsningar Ulla

 4. Sanna Luostarinen

  Olipas kiva löytää näin selkeät sivut eri tekniikalla neulotuista sukista. Kirjoneuleet eivät ole minun juttu, mutta näillä ohjeilla saa silti näyttävät sukat. Onko ohjeista tehty kirjaa?

  • Paivi

   Hei Sanna! Kiitos kivasta palautteesta. Ei ole tehty kirjaa, mutta tulevaisuudesta ei koskaan tiedä. 🙂

 5. Elina Heininen

  Hei! Ihania joustinneuleita, joten ajattelin kokeilla tota muurahaisenpolkua. Mutta nyt tuli ongelma eteen: 2. kerroksessa, onko siinä vain yksi langankierto ja loput 2o 2n? Vai jatkuvasti langankierto ja 2o, 2n? Ohje on tässä vähän epäselvä.

  • Paivi

   Hei Elina! Kiitos palautteesta. Koko 2. kerroksen ajan toistetaan: langankierto, 2 oikein yhteen, 2 nurin. Näin silmukoiden määrä pysyy koko ajan samana. 2. kerroksella ei siis neulota 2 oikein, 2 nurin, vain 1. ja 3. kerroksella neulotaan niin.
   T. Päivi

   • Elina

    Kiitos vastauksesta! Valitettavasti kyseessä oli vaan mun puusilmä, joka ei osannut lukea ohjetta oikein. Eli ohjeessa ei ollutkaan mitään vikaa!

    Hyvää syksyä!

 6. Lea Tervo

  Miten tehdä langankierto ettei tulisi iso reikä kun ohje on lk,ylivetokavennus,1n. koko kerros ,sitten välikerros ,2o,1n, ja seuraava krs, 2o yht,,lk,1n. koko krs.ja seuraava taas välikerros.

  • Paivi

   Tuleeko reikä siihen langankierron kohdalle, kun neulot välikerroksen? Jos tulee, neulo langankierto takareunasta niin, että silmukka kiertyy. Reikä menee umpeen tai ainakin pienenee huomattavasti. T. Päivi

Trackbacks/Pingbacks-linkit

 1. Varioituja joustinneuleita sukan varteen | Neulemedia - […] Katso perusjoustinneuleita täältä Katso koristeellisia joustinneuleita täältä […]

Lähetä kommentti

Neulemedian takana

Neulemedian sisällöt tuottaa käsityön harrastaja ja viestintä­ammattilainen Päivi Salo. Tätä nykyä Päivi pyörittää Neulemedian omaa Lamb & Co. -lankakauppaa Helsingin Kalliossa.

YouTube

Kategoriat