Lamb & Co. lankakauppa Helsinki
KnitPro Royale testissä - Neulemedia.fi

Testissä uudet KnitPro Royale -sukkapuikot

Sain reilu viikko sitten tietooni, että pikkuerä aivan uudenlaisia sukkapuikkoja, KnitPro Royaleja, on saapunut käsityökauppoihin. Ystävääni lainatakseni, KnitPro Royale on KnitPro Symfonien ja Zingin ”rakkauslapsi”: koivuinen puikko, jossa on terävät metallipäät. Kuulostaa aivan täydelliseltä, joten hankin itselleni testiparin heti samana päivänä. Päätin neuloa helpot pitsineulevillasukat ohuesta, fingering-paksuisesta langasta.

KnitPro Royal -sukkapuikot läheltä

Mitä Knitpro Royale -puikoista tykkäsin?

 • Puikkojen tuntuma on aivan ihana! Koivuinen puupinta on käteen lämmin.
 • Puikoilla on hyvä käytettävyys. Puupuikon luonteeseen kuuluu aivan hienoinen nahkeus, joka pitää silmukat hyvin puikolla. Se tekee neulomisesta rentoa, kun ei tarvitse jännätä, pysyykö työ hallinnassa.
 • Metallinen, liukas kärki luiskahtaa neuloessa silmukkaan kuin itsestään ja tekee neulomisesta sujuvaa ja nopeaa.
 • Puikot ovat kevyet, mikä helpottaa pitkiä neulontasessioita.
KnitPro Royale -sukkapuikot pitsineulesukka - Neulemedia.fi

Oliko KnitPro Royale -puikoissa mitään huonoja puolia?

 • Usein puupuikolla neuloessa lopputulos on hieman löysempää kuin esimerkiksi metallipuikoilla. Tämä on toki yksilöllistä. Jos kuulut niihin, joilla puupuikko löysentää käsialaa, kannattaa valita pienempi puikkokoko. Itselleni 2,5 mm:n puikko oli aavistuksen liian paksu fingering-lankaan, vaikka se onkin lankavalmistajan suositus villasukkien neulontaan.
 • Kukin puikkokoko on värikoodattu omalla maanläheisellä sävyllään. Puikkojen sävyt ovat melko tummat, mikä saattaa talvisin häiritä hämärässä Pohjolassa tummista langoista neulovia käsityönharrastajia.

Joka tapauksessa nämä puikot jäävät ehdottomasti käyttöön! Pakko myöntää, että ne käsissä tulee hieman kuninkaallinen olo. 🙂

Käytetyt puikot: Knitpro Royale 2,5 mm, 15 cm
Käytetty lanka: Lumoava Luksus Ohut Sukka 400 m / 100 g
Kuvausassistenttina toimi ystäväni Sini.

Kuvissa näkyvän pitsisukan summittainen ohje löytyy tämän kirjoituksen alta kommenteista. Sen innoittajana on toiminut Lankasataman aiemmin julkaisema helppo mallineule.

Jaa kirjoitus:

3 Kommentit

 1. Paivi

  Kuvissa olevan pitsisukan mallineule on peräisin Lankasataman blogista, oman sukkaohjeeni olen työstänyt sen pohjalta. Kyseessä on helppo pitsineule, mutta jos villasukan neulominen on vielä vierasta, en välttämättä aloittaisi tällä ohjeella. 🙂

  Kuvassa olevan sukan ohje menee suunnilleen näin:

  Luo 62 silmukkaa
  Neulo 1 o takareunasta, 1 n -joustinta 15 kerrosta
  Neulo 1 krs sileää ja lisää 1 s. Työssä on nyt 63 silmukkaa.

  Aloita mallineule:
  1. krs. 5 o, 2 n
  2. krs. *3 o, 2 o yht, langan kierto, 2 n.* toista
  3. krs. 5 o, 2 n
  4. krs. *2 o, 2 o yht. langan kierto, 1 o, 2 n* toista
  5. krs. 5 o, 2 n
  6. krs *1 o, 2 o yht. langan kierto, 2 o, 2 n* toista
  7. krs. 5 o, 2 n
  8. krs *2 o yht, langan kierto, 3 o, 2 n* toista

  Toista mallineuletta yhteensä 3 mallikertaa.
  Kavenna 4. mallikerran aikana 1. puikon alusta yksi 7 silmukan osuus pois, jolloin jäljelle jää 56 silmukkaa.
  Toista mallineuletta 56 silmukalla vielä 6 mallikertaa. Varsi on valmis.

  Sijoita pitsineuleen kavennettu kohta säären sisäsyrjään ennen kuin aloitat kantapään neulomisen (eli oikean jalan sukassa kantalappu neulotaan puikoilla 3-4, vasemman jalan sukassa puikoilla 1-2). Neulo tavallinen, vahvistamaton kantapää. Kantalappuun 30 silmukkaa ja 28-30 kerrosta maun mukaan. Kantapään kavennuksissa silmukkajako on 9-12-9.

  Nosta silmukat kantalapun reunoista, aloita sileä neule ja kavenna ylimääräiset silmukat siten, että jokaiselle puikolle jää 14 silmukkaa (yhteensä 56 silmukkaa). Jos jalkaterä on siro, voit kaventaa joka kerroksella, rintavampaan jalkaan neulo välikerroksia.

  Aloita neulomaan nauhakavennusta, kun pikkuvarvas peittyy. Neulo kavennusten välissä välikerros, kunnes puikolla on 8 silmukkaa. Tämän jälkeen kavenna joka kerroksella.

  ***

  Alkuperäinen Lankasataman postaus löytyy täältä: http://lankasatamassatapahtuu.blogspot.com/2018/02/kaunis-ja-helppo-pitsisukka.html

 2. Emilia

  Kyselisin, että mistä näitä kyseisiä puikkoja mahtaa voida ostaa? Tuntuu ettei lähes mistään verkkokaupasta ainakaan niitä löydä.

  • Paivi

   Hei Emilia! Olen ostanut omani Lankamaailman Oulunkylän myymälästä Helsingistä. Jos Lankamaailman verkkokaupasta ei löydy, ottaisin heihin suoraan yhteyttä ja kysyisin, onko heidän mahdollista tilata kyseistä puikkoa lisää. Kyseessä on sen verran iso firma, että luulisi onnistuvan. Tämän parempia neuvoja minulla ei valitettavasti ole antaa, koska tämä juttu ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan olen vain ostanut puikot ja testannut niitä. Toivottavasti löytyy, Royalet ovat kyllä tosi kivat puikot! 🙂

Lähetä kommentti

Neulemedian takana

Neulemedian sisällöt tuottaa käsityön harrastaja ja viestintä­ammattilainen Päivi Salo. Tätä nykyä Päivi pyörittää Neulemedian omaa Lamb & Co. -lankakauppaa Helsingin Kalliossa.

YouTube

Kategoriat