Lamb & Co. lankakauppa Helsinki
Siisti värinvaihto joustinneuleessa - Neulemedia

Siisti värinvaihto joustinneuleessa

Raidallista sukanvartta neuloessa värinvaihdoskohta jää usein epäsiistiksi, kun toistensa lomasta pilkottavat sekä poistuvan että alkavan raidan värit. Tämä näkyy joustinneuleen nurjien silmukoiden kohdalla ja erityisesti silloin, kun joustinneule on venyneenä eli esimerkiksi kun sukka on jalassa.

Värinvaihto joustinneuleessa epäsiisti - Neulemedia

Raidan vaihdoskohta olisi mukava saada siistiksi, jolloin väri vaihtuu suoraan uuteen ja rajasta tulee selkeä ja virheetön. Ongelman voi kiertää suljetussa neuleessa (kuten sukassa tai lapasessa) neulomalla jokaisessa värinvaihdoskohdassa ensimmäisen kerroksen sileää neuletta eli pelkästään oikeita silmukoita. Seuraavat kerrokset neulotaan normaalisti, kuten joustinneuletta neuloisit. Tadaa!

Siisti värinvaihto joustinneuleessa - Neulemedia

Siistiä jälkeä tulee! Oikeilla silmukoilla neulottu kerros ei vaikuta käyttöön tai jouston napakkuuteen, etenkään jos neuloo hieman leveämpiä raitoja. Kahden kerroksen levyisiin raitoihin en ole tätä tekniikkaa kokeillut. Jos sinä olet, kerro ihmeessä kommenttikentässä, toimiiko se myös kapeisiin raitoihin sukanvarren jouston kärsimättä.

Perfektionisti tykkää!

Käytetty lanka: Novita 7 veljestä, jota vastaava lanka, Järbo Raggi, löytyy Neulemedian oman lankakaupan Lamb & Co:n valikoimasta.
Puikot: bambupuikko 3 mm, 15 cm

Jaa kirjoitus:

2 Kommentit

  1. KAIJA Räsänen

    elälkepäivien innostunut käsityön harjoittelija. Täältä löytyy hyviä ohjeita, joihin haluan tutustua.
    Verkkosivu on minulle vieras asia, enkä suuremmin kiinostut.

Trackbacks/Pingbacks-linkit

  1. Rohkelikko-kaulahuivi ja -pipo – MaarItse - […] vinkin siistiin värin vaihtoon joustinneuletta raidoittaessa löydät täältä Neulemedia-blogista. Alla olevassa kuvassa näkyy joustimen nurjapuoli, mikä on melko sekavan…

Lähetä kommentti

Neulemedian takana

Neulemedian sisällöt tuottaa käsityön harrastaja ja viestintä­ammattilainen Päivi Salo. Tätä nykyä Päivi pyörittää Neulemedian omaa Lamb & Co. -lankakauppaa Helsingin Kalliossa.

YouTube

Kategoriat