Lamb & Co. lankakauppa Helsinki
Kirjavan langan rauhoittaminen - Neulemedia

Kirjavan langan rauhoittaminen

Joskus lankavarastoon eksyy omaan makuun liian kirjavia lankoja, joista yksinään syntyisi räväköitä neulepintoja. Tällainen lanka jää usein käyttämättä, vaikka sen kirjavuutta on helppo häivyttää yhdistämällä hillitymmän langan kanssa.

Oma suosikkitapani kirjavan langan rauhoittamiseen tai raikastamiseen on seuraava:
  1. Valitse kirjavaan lankaan sopiva, hillitty lanka, kuten valkoinen, musta tai harmaa. Sopivan langan löydät tiirailemalla esimerkiksi pätkävärjätyn langan sävyjä ja valitsemalla kaveriksi hillityn värin, joka jo löytyy sävyjen joukosta.
  2. Neulo hillityllä värillä esimerkiksi villasukan resori, kantapää ja kärkiosa.
  3. Sukan muuhun osaan raidoita värikästä lankaa ja hillittyä lankaa vuorotellen yksi kerros kerrallaan. Näin langat muodostavat yhdessä aivan uudenlaisen, rauhallisemman pinnan.
Kirjavan langan raikaistaminen - Neulemedia.fi

Sama kaava sopii myös sekalaisten jämälankojen hyödyntämiseen: neulo jämälankaa vuorotellen hillityn värisen langan kanssa. Hillitty väri toimii yhdistävänä ja rauhoittavana elementtinä, joka kulkee läpi työn. Näin voit halutessasi yhdistää samaan työhön useampaakin jämälankaa, eikä hyvää materiaalia mene hukkaan tai hautaudu kaapin perukoille.

Käytetty lanka: Novita 7 veljestä ja 7 veljestä Nostalgia. Tutustu vastaavaan, mutta parempaan lankaan eli Järbo Raggiin Neulemedian omassa lankakaupassa Lamb & Co:ssa.
Käytetyt puikot: Pony Bamboo 2,75 mm
Kuvan sukkien avaintiedot: 12 silmukkaa per puikko, sukan suu 3 oikein, 1 nurin -joustinta, ristiinvahvistettu kantapää ja kärjessä leveä nauhakavennus

Jos neulot Neulemediasta löytämäsi idean pohjalta ja julkaiset neuleesta kuvan tai videon Instagramissa, Facebookissa tai TikTokissa, ilahdun suuresti, jos merkitset julkaisuun tunnisteen #neulemedia tai @neulemedia. Neulemedia ei kuitenkaan omista ideoita tai ikiaikaisia neuletekniikoita, joten velvoitetta merkitsemiseen ei ole. Kivoja neulontahetkiä!

Jaa kirjoitus:

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Neulemedian takana

Neulemedian sisällöt tuottaa käsityön harrastaja ja viestintä­ammattilainen Päivi Salo. Tätä nykyä Päivi pyörittää Neulemedian omaa Lamb & Co. -lankakauppaa Helsingin Kalliossa.

YouTube

Kategoriat